divendres, 11 de novembre del 2011

Darrer cap de setmana, darrera oportunitat

Comencem avui, 11 de l'11 de l'11, l'últim cap de setmana de l'Àrea Marina Tradicional. El diumenge 13 toca el tancament, així que els que pugueu / vulgueu acompanyar-nos en aquesta sisena edició us queden dos dies sense comptar avui. L'any que ve... encara no l'ha vist ningú. 

Per aquest cap de setmana hi ha força activitats a escollir. A l'estand del Museu Marítim de Barcelona / Xarxa de Museus Marítims, l'Associació d'Amics del Museu està realitzant la maqueta de l'aparell d'un dels pals del pailebot «Santa Eulàlia» i ensenyant a confeccionar caps per a maquetisme. Hi ha també diverses sessions programades del planetari digital sobre el viatge del «Beagle» i d'astronomia per a navegants. Per a poder assistir-hi cal inscripció prèvia a l'estand del Museu Marítim. Una altra de les activitats és ensenyar les maniobres d'una embarcació de vela llatina. Al costat de l'estand han situat la barca «Inés» i van realitzant diferents classes pràctiques. 

Drassanes Sala, de l'Escala, està restaurant una embarcació. Al costat d'ella està l'artesà Josep Mercader que mostra com es confeccionen les nanses de pesca. (Blog Josep Mercader)
 

Agustín Jordán, el mestre mestre d'aixa de Lanzarote, porta tota la setmana ensenyant a un nodrit grup de persones a traçar embarcacions. Aquest cap de setmana teniu una magnífica oportunitat per aprendre la tècnica. (Blog Agustín Jordán)

Tela Marinera-Barca de Mitjana «Rafael» està ensenyant a aparellar embarcacions de vela llatina confeccionades amb suro i tela. Construeixen unes barques que més d'un va utilitzar fa anys per divertir-se de la platja, i també més d'un va utilitzar, equipades amb hams, per a pescar des de la mateixa riba. A falta de barca... Enginy. 

L'Associació d'Amics del Quetx «Ciutat Badalona» fa un taller de confecció de corda. I la «Federació Catalana per la Cultura Marítima i Fluvial» està restaurant una barca. També podeu veure una xàvega autèntica que les drassanes Nereo ha portat des de Màlaga, parlar amb els mestres d'aixa gallecs de Agalcari o tastar alguns vins de la Mediterrània que proposa Wine Land Research. Coneixeu els vins del Líban o de Malta? Heu vist mai com es construeix un patí de vela en fusta? Doncs Holland Patins de Vela està construint un a l'àrea. I la drassana Artimar mostra les seves embarcacions aparellades en vela llatina i un petit bot de fusta, construït en "tingladillo", a qui li han sortit molts pretendents. 

Tot això és una petita mostra, ja que cal afegir els actes programats que ja comencen avui divendres amb la xerrada de Gerardo Triñanes, president de Agalcari, sobre la construcció naval en fusta a Galícia, i de Marcel Mongay sobre el quetx «Ciutat Badalona ». Demà dissabte a la tarda, dins del que anomenem «Converses de Taverna», el Museu de la Pesca de Palamós ens proposa parlar de la cuina de mar a bord de les embarcacions ... Amb alguna sorpresa "de menjar", al final de la xerrada. La presentació del projecte «Douarnenez 2012», programada per demà dissabte al matí, s'ha suspès per motius tècnics. 

El diumenge a les 12 del matí no us perdeu el concert de l'Orquestra de Mar de l'Escola Pia de Mataró. Són 50 joves dirigits per Imma Planas, que ens oferiran un concert en què s'alternaran peces conegudes de rock i temes de pel·lícula. 

Teniu més informació i el programa detallat a la web oficial del  Saló Nàutic Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada