dimarts, 9 de febrer del 2010

Concentrar accions i seguir sumant

El proper 20 de maig es trobaran a Gijon membres de la Unió Europea, el Govern espanyol i el European Maritime Heritage, per tal de celebrar plegats el «European Maritime Day». Això és així perquè la celebració coincideix amb el període de sis mesos en els quals Espanya és la seu de la Unió Europea.

Segons com vagin les coses d’ara fins llavors amb l’esmena a la Llei General de Navegació Marítima, aquell dia podrà ser un dia de celebració o de reivindicació. La Comissió de Justicia segueix ajornant setmana rera setmana el període de presentació d’esmenes i no es veu encara la data en la que per fi es pugui debatre l’esmentada llei al si de la Comissió. Vist això, els col.lectius i institucions sensibles a la cultura i el patrimoni marítim es proposen a partir d’ara preparar accions per aquell dia.

Per altra banda, es vol confeccionar un document que reculli el nombre d’empreses i llocs de treball que es defensen amb aquesta esmena a la llei, per tal de deixar clar que amb l’acció no s’està intentant aconseguir privilegis particulars, sinó que del que es tracta és de potenciar un sector que encara pot créixer més. Costa poc imaginar, per exemple, el nombre de drassanes artesanals que poden augmentar el seu volum de feina i de treballadors, si finalment les embarcacions històriques i tradicionals ocupen el lloc que han d’ocupar. O la quantitat de nous llocs de treball que es poden crear amb noves escoles taller, o amb les activitats al voltant del que es coneix com a turisme cultural.


Noves adhesions a dia d’avui
(9 de febrer de 2010)

1) Asociación Catalana de Capitanes de la Marina Mercante
2) Amics del Museu de la Pesca de Palamós (Girona)
3) ITSAS GELA-Aula del Mar (Pasaia)
4) Clube Maritimo Marisme da Ramallosa (Pontevedra)
5) Vapores del Atlántico SL. «Vapor Hidria Segundo». O'Grove. (Pontevedra)


European Maritime Day
http://www.european-maritime-heritage.org/conference.aspx?conf=17
http://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada