diumenge, 20 de maig de 2012

Un Saló Nàutic diferent

El Saló Nàutic Internacional de Barcelona ha definit ja les seves intencions: canvi de lloc i de dates. Ara es concentrarà al Port Vell i sembla que es diferenciarà un espai per a embarcacions a l'aigua i un altre espai a terra, probablement al Moll de la Fusta.
Així doncs ara hem de pensar en el mes de setembre, just després de les dates de celebració de les Festes de la Mercè a Barcelona, i en una durada del Saló més curta, doncs s'inaugurarà el dimecres 26 de setembre i es clourà el diumenge 30.
Pel que fa a l'«Àrea Marina Tradicional» i que se sàpiga, no hi ha res definit o que s'hagi fet públic. El fet de celebrar-se ara al port de Barcelona ofereix una nova perspectiva per a les embarcacions d'interès patrimonial. Durant aquells cinc dies es pot plantejar inclús el realitzar petites sortides per dins el port a bord d'embarcacions tradicionals. Fins i tot es pot aventurar que el disposar d'un espai "a l'aigua" hauria de possibilitar una major presència d'embarcacions. Ara no hi ha el cost afegit del transport en camió —els que són de Catalunya, és clar—, dels remolcs... I potser també de participants implicats en l'«Àrea Marina Tradicional», ja que si poden dur la seva embarcació i "lluir-la" en el Saló Nàutic de Barcelona, per força hi hauran de ser-hi presents. Ara potser el problema —si de veritat es crea aquesta àrea i es disposa d'un moll—, serà el dir que no a algú. Dir no per manca d'espai a l'aigua, s'enten.
Si hi ha espai a terra —en petits tendals o dins un de molt gran—, el disseny d'actuació haurà de seguir sent el mateix que en els darrers sis anys: no parar de fer activitats.
Resumint, si hem de fer "la carta als reis mags", el canvi d'ubicació del Saló Nàutic proporciona més possibilitats. I també més exigència i nivell d'implicació entre els participants. Això sí, si és que Fira de Barcelona segueix creient que l'«Àrea Marina Tradicional» continua tenint cabuda dins el Saló Nàutic Internacional de Barcelona. I si les condicions per a participar-hi en aquesta nova ubicació estan a l'abast de qui hi vulgui ser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada