dijous, 27 de desembre del 2012

Per un 2013 dempeus i amb el puny ben alt

Mary McDonnel, protagonista d'una pel·lícula guardonada amb molts premis Oscar l'any 1990, deia que el seu nom indi significava «dempeus amb el puny ben alt». Tots els que d'una manera o altra estem treballant amb el patrimoni i la cultura marítima, és així com hem d'estar l'any vinent.
 
La cultura cotitza a la baixa i acabarà sent només per a qui pugui pagar-la al preu que imposi qui la privatitzi === Les retallades s'han endut per davant accions culturals i de protecció del patrimoni marítim totalment imprescindibles === La revista «ARGO» és al dic sec. El programa de televisió «Thalassa», després de més de vint anys en antena, també. Tots dos no tenen garantit el futur === Ja han posat preu a l'edifici centenari de la Facultat de Nàutica de Barcelona. L'especulació es va apoderant del Port Vell de Barcelona. Una marina de luxe i elitista és el model que imposa una minoria === L'àrea «Marina Tradicional» del Saló Nàutic de Barcelona sota mínims. Potser aquest hagi estat l'últim any de l'àrea === L'avantprojecte de la futura Llei General de Navegació Marítima ja ha arribat al Govern. Curiosament es va parlar d'ella el «Dia de Difunts» i la nota de premsa oficial diu que la nova llei garantirà la preservació del patrimoni cultural subaquàtic. Dels vaixells vius, del nostre patrimoni encara flotant, res... I així podríem seguir fent llista.
QUE MALGRAT TOT, I AGAFANT BEN FORT EL PARAIGUA, NINGÚ ENS IMPEDEIXI SEGUIR AVANÇANT!
Foto: «Àrea Marina Tradicional»—Moll de la Fusta. Port de Barcelona.
Saló Nàutic Internacional de Barcelona—2012.

2 comentaris:

  1. 2013 será un año importante. Se jugará buena parte del futuro del patrimonio marítimo. Convendría no permanecer impasibles contemplando los acontecimientos.

    ResponElimina