dimecres, 25 de gener de 2012

Staffan Mörling, a «Thalassa»

Aquest proper divendres, 27 de Gener, al vespre, dins el programa «Thalassa» del Canal 33 de Televisió de Catalunya, s'emet el reportatge que he realitzat al voltant de la figura de l'antropòleg suec Staffan Mörling. Ell és una figura capdal en la recuperació del valor patrimonial i cultural de les embarcacions tradicionals. Sobretot ho és a Galícia. El programa en fa aquesta introducció:

«STAFFAN MÖRLING, EL SUEC DE L'ILLA D'ONS»: Staffan Mörling és un antropòleg suec que per finalitzar els seus estudis, a la dècada dels anys seixanta, va decidir fer un viatge a l'illa d'Ons, a Galícia, per estudiar la societat illenca i la seva relació amb les dornes, les embarcacions pròpies dels pescadors d'Ons. Allà va descobrir un món que el va apassionar. Es va enamorar d'Ons i d'una noia de l'illa, Josefa Otero, amb qui es casaria poc després. Staffan va ser acceptat com un illenc més, talment com si hi hagués nascut. Els seus treballs i llibres sobre les dornes i, en general, les embarcacions tradicionals gallegues, han obert un camí que mai abans ningú havia fet tant a fons. I és el que ha esperonat a la societat gallega a recuperar les seves embarcacions tradicionals.

 El reportatge es podrà veure en directe per internet i, un cop emés, també es podrà veure al web del programa «Thalassa» o a la secció «A la carta» de TV3.

«Thalassa»
Directes Canal 33

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada