dimecres, 20 d’octubre del 2010

Ja tenim llista de participants

Tancat ja el termini oficial d'inscripció al Saló Nàutic de Barcelona, que ha de celebrar-se del 6 al 14 de novembre, podem fer pública la llista de participants a l'espai «Marina Tradicional».

La cinquena edició s'inaugurarà el dissabte 6 de novembre i serà el País Basc, de la mà de l'associació Albaola, qui serà el protagonista aquell dia. L'acte inclourà una presentació de les seves activitats i anirà acompanyat de música tradicional i d'un tast de productes bascs. Per la tarda, a les 18.00h, les "Converses de taverna" que aporta el Museu de la Pesca de Palamós, centrarà els actes de la primera jornada de Saló. El tema serà "Creences i supersticions de la gent de mar".

El segon dissabte serà el dia de Galícia. I aquí es parlarà de la propera edició dels «Encontros», que se celebraran a Carril a primers de juliol de 2011. Galícia té un pes específic molt important en aquesta cinquena edició de «Marina Tradicional», ja que a banda de la Federacion Galega pola Cultura Maritima e Fluvial, hi assisteix per primera vegada Agalcari, l'associació de mestres d'aixa gallecs. L'aportació gallega es completa amb un estand de promoció dels «Encontros» a Carril, on es podrà fer un tast de productes gallecs. Aquest segon dissabte, les "Converses de taverna" ens presentaran com a tema "La cuina dels pescadors".

Més endavant anirem completant el programa d'activitats. Però podem avançar que el segon cap de setmana s'incorporaran a l'espai «Marina Tradicional» el Museu del Càntir d'Argentona, que ensenyarà com són i com es fan els càntirs de barca. I també tindrem la participació de la Ganiveteria Pallarés, fundada a Solsona l'any 1917, que mostrarà la fabricació d'eines de tall com les navalles.

Catalunya
Museu Marítim de Barcelona
Museu de la Pesca de Palamós
Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial
Consorci Colls-Miralpeix—Aran 1903
Drassanes Sala
Tela Marinera- Barca “Rafael”
Barca “Sant Isidre”
Iomramh-Currachs
Wine Land Research

Galícia
Agalcari
Federacion Galega pola Cultura Maritima e Fluvial
Encontros Carril 2011

País Basc
Albaola Elkartea

Illes Balears
Drassana Miquel Huguet

País Valencià
Astilleros Artimar

Andalusia
Astilleros Nereo

Illes Canàries
Agustín Jordán, carpintero de ribera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada