divendres, 16 de juliol del 2010

Saló Nàutic de Barcelona: «Espai Marina Tradicional»

Ja està confirmat: enguany celebrarem el cinquè aniversari de l'«Espai Marina Tradicional» del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que se celebrarà del 6 al 14 de novembre de 2010. Avui s'ha obert el període de preinscripció, que finalitza el dilluns 30 d'agost.

L'«Espai Marina Tradicional» del Saló Nàutic és una àrea que compta amb el suport de la direcció del Saló Nàutic Internacional de Barcelona i, per això, el cost de participació en aquest espai no és el mateix que el de la resta d'expositors. Però qui estigui present en aquest espai ha de comprometre's a tenir l'estand permanentment atès durant la totalitat de dies que dura el Saló Nàutic, i a desenvolupar activitats de cara al públic. Aquesta segona condició és, principalment, la que permet ser present al Saló a un cost bastant menor, ja que per a un expositor fora de l'EMT, l'estand equipat de 12 metres quadrats —que és el que s'assigna com estand base—, li representa pagar més de 2.000 euros, sense comptar el cost afegit de contractar també superfície per exhibir embarcacions en sec.

És possible també contactar amb algun artesà que vulgui afegir-se a algun estand. A l'«Espai Marina Tradicional» pot haver des terrissaires que confeccionen càntirs de barca —consti que n'hi ha—, ganiveters, sabaters —hi ha qui encara fa esclops per a pescadors—, maquetistes ... En aquests quatre anys d'història que té el EMT, s'han desenvolupat de cara al públic tallers de restauració d'embarcacions, de confecció de nanses de pesca, de caps i cordes, d'aparellat d'embarcacions tradicionals... S'han posat en marxa jocs per als visitants més petits. S'han realitzat degustacions gastronòmiques. També hi ha hagut exposicions i concerts de música. En resum, el compromís és que cada estand ha de bullir d'activitat durant els nou dies del Saló. I des de l'estand també es pot vendre. Poc o molt sempre hi ha algun visitant disposat a comprar un llibre, una samarreta, un DVD...

En aquest enllaç hi ha un llistat amb els noms dels que han estat presents en aquest espai del Saló Nàutic Internacional de Barcelona http://espaimarinatradicional.blogspot.com/2009/12/blog-post.html

Per a preinscriure's al EMT 2010 cal enviar un correu a  l'adreça morse1844 (arroba) gmail (punt) com indicant nom de l'entitat, empresa, artesà... i explicant en cinc línies de text les activitats que durà a terme durant la totalitat del Saló. Un cop rebut això, es facilitarà el full oficial d'inscripció i el cost de participació.


1 comentari:

  1. Hola Josep, como te comente el supuesto socio de aquí en La Línea de La Concepción nos ha salido rana. Hemos hablado con un turoperador para ver cual sería la zona más adecuada en España para que trabajase el vapor Hidria Segundo. Ese turoperador trabaja tambien en Barcelona y creemos que puede ser la mejor zona para trabajar como buque museo. Mi pregunta es, tendríamos con tu ayuda posibilidad de conseguir atraque ahí, a cambio por ejemplo de irnos cuanto antes y abrir el barco al público gratuitamente durante el salón náutico. El trabajo ya me encargaria yo de buscarlo. Ahora nos tenemos que ir de aquí y no creemos que debamos volver a Galicia. Podriamos ponernos otra vez en contacto con El museo Maritimo de Barcelona por si nos quisiese apoyar y que la Autoridad Portuaria nos diese un atraque. Como siempre ya ves a la desesperada. Un abrazo. Sesé.

    ResponElimina