dimarts, 6 de maig del 2014

Mar i llibres al Museu Marítim

El proper 14 de maig, a les 19.00 hores i al Museu Marítim de Barcelona, s'inicia la primera de les "Tertúlies de Mar i Llibres". I engega amb una molt bona proposta: Moby Dick. I això no és tot, ja que qui ens parlarà del llibre és la Maria Antònia Oliver, justament la persona que n'ha fet la traducció al català. Tasca que va ser reconeguda per la Generalitat de Catalunya en concedir-li el premi a la millor traducció.
Junt amb ella hi haurà en Francesc Lleal, capità de la marina mercant i professor de la Facultat de Nàutica de Barcelona. La seva relació amb el llibre "Moby Dick" és digna també d'una novel·la.
Tot plegat ha estat possible gràcies al treball conjunt del Museu Marítim de Barcelona, la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial i la recentment creada Coordinadora per a la Promoció de la Cultura Marítima.

El programa complert és el següent:

14 de maig, “Moby Dick, el gran monument de la literatura marítima”. Amb Maria Antònia Oliver, escriptora, Premi de Traducció de la Generalitat de Catalunya 1985 per la traducció de “Moby Dick” al català; i Francesc Lleal, capità de la marina mercant i professor de la FNB.

21 de maig, “Novel·les històriques de tema marítim: Hornblower, Aubrey & Maturin, Ramage”. Amb Daniel Fernández, editor d’Edhasa i president del Gremi d’Editors de Catalunya; i Jacinto Antón, periodista, escriptor i especialista en narrativa d’aventures.

28 de maig, “El mar als còmics. Narrativa gràfica de tema marítim”. Amb Jordi Ojeda, doctor enginyer industrial, professor de la Universitat de Barcelona, comissari de diverses exposicions sobre els còmics i el mar.

4 de juny, “Llibres i cuina marinera”. Amb Josep Sucarrats, periodista i director de la revista “Cuina”.

11 de juny, “90 anys d’aventures marítimes. La Col·lecció Groga d’Editorial Juventud”. Amb Lluís Zendrera, director gerent d’Editorial Juventud.

18 de juny, “La cultura marítima àrab a través dels llibres”. Amb Jordi Esteva, viatger i escriptor que va conviure amb els últims navegants a vela de l’Oceà Índic.